24 de setembre 2006

Mare de Déu de la Mercè

mare-de-deu-merce


La il·lustració la he copiat d’un llibre que van comprar els pares fa molts anys “Historia de la Santísima Virgen Maria” (1903), en tres volums. En el segon volum hi ha tot un capítol dedicat a la marededéu de la Mercè on l’autor hi explica detalladament l’origen de la Congregació dels Mercedaris, fundada l’any 1218 per Sant Pere Noloasc, amb l’ajut de sant Raimond de Penyafort i el rei Jaume I

Felicitats a les Mercès !

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Feliciteu a totes les Mercès de la família.....

Mingu Manubens Bertran ha dit...

Felicitats, tieta i Mercè del Santi! No sé si em deixo algú..

Debeu estar de festa, a Barcelona. Aquí a Santpedor avui també estem de festa: la fira de sant Miquel, amb parades de productes artesants i músics de carrer..

Mercè del Santi, fa temps que no sabem res de tu. Avui hem trucat a Casp però no hi éreu..

Ja fa uns quants anys, allà a l'entrada de la Fonda España, la Isabel i jo vem trobar el Santi i ens va explicar que aquella setmana li tocava cuinar a ell doncs ho féieu una setmana cada ú.. encara ho feu així? Tampoc sabem res de nou dels tiets, estan bé a le Residència?

Moltes felicitats a les dues. No hem penjat cap fotografia perquè ni la MªCarme ni jo no en teniem de noves..

Avui se me n'ha anat el matí llegint el capítol aquell dels mercedaris. Tenia el dubte de si per alliberar captius el que feien era lluitar contra els "serraïns", com els de les ordes religioses que anaven a les croades, però m'ha semblat entendre que no, que tan sols anaven a negociar la redempció dels presoners, demanant diners o, quan no hi havia altra manera, oferint d'alliberar-los tot posant-se al seu lloc (un intercanvi). Sembla ser que això obligava els responsables de l'orde a buscar la manera d'alliberar-los a ells, com va passar amb sant Ramon "no-nat".. El tema és força actual, i més amb les declaracions d'ahir de l'Aznar :))

Vale. Moltes felicitats i perdoneu el rotllo !!

Carme ha dit...

-felicitats!!
-merce's
-vuy dir: FELICITATS MERCES TOTES!!!
-aaaaaaaaaaaaaaaa....

Anònim ha dit...

Barcelonins: a disfrutar de la vosta festa i per molts anys!

Mima