23 de gener 2006

...de la Guàrdia ? (dia 25)

 SP

Aquesta estampa la va trobar la Mercè el dia de Sant Antoni.

Vet aquí, em vaig dir, l'altre barbut

4 comentaris:

Carme ha dit...

barbut si! .. i de la guardia potser també amb aquesta espasa que duu als dits!marameva qualsevol li porta la contraria!..

Mingu Manubens Bertran ha dit...

-
Bon dia per fer-ne sant Pau.. de la Guàrdia. Potser millor que per l'espasa, perquè allí, com en la festa que celebrem demà, alguna cosa -que ja es coïa- va començar a funcionar..

Anònim ha dit...

En aquesta imatge, el tema tan mal resolt tècnicament de l'espasa i de la mà, dóna en què pensar

Aquest símbol tan estrany, forçat...

Imagino el pintor d'estampes amb models de sants: a una mateixa postura li poso (li trec) una espasa, li poso (li trec) un llibre, li poso (li trec) la barba...

Potser no va quedar massa satisfet de l'espasa que es confón amb el color de la túnica

Que donés el seu treball per acabat d'aquesta manera (una mica barroera, tot sigui dit), que als seus ulls se sentís satisfet amb els resultats, que allò que havia pintat s'assemblés a la imatge "interior" que ell tenia d'aquest jueu de Tars... i doncs, ¿ què ens volia dir ?

Per a mi, que allò del "Tema és el llenguatge" m'ho he cregut del tot, aquesta essa, aquest símbol (que canta com una almeja, tot sigui, de nou, dit) enllaça la mà (una mà que, bàsicament, escriu) i el cor, per a mi el tema de sant Pau t a m b é és el llenguatge

Pere Manubens ha dit...

Molt bona aquesta, així que els pintors d´estampas feian com els fotografs de fira, un torer sense cap ni mans per tal de que el client poses les seves.